Flyktingpolitik i fokus när EU-parlamentariker Anna Hedh är på Skånebesök

Hur fungerar det vid gränskontroller i Hyllie? Vad är Sveriges och EU:s roll i dagens flyktingpolitik och vad är vägen framåt? Hur hjälper Crossroads hemlösa och fattiga? Det är några av punkterna på programmet när Anna Hedh, socialdemokratisk europaparlamentariker är på besök i Skåne 17 - 19 mars.

Anna Hedh är sedan snart 12 år europaparlamentariker i Bryssel/Strasbourg. Där jobbar hon främst med frågor som jämställdhet, barns rättigheter, HBTQ-frågor, gränsöverskridande brottslighet, asyl- & migrationspolitik samt frågor kring EU:s inre marknad – men självklart också alla andra frågor som är viktiga för socialdemokratin. Anna är också distriktsordförande för S-Kvinnor i Kalmar och sitter även i förbundsstyrelsen.

Skånebesöket kommer till stor del att präglas av temat EU och Sveriges hantering av flyktingsituationen. Det är också temat när Anna Hedh under torsdagen kommer att föreläsa för bland annat SSU och S-studenter i Folkets hus. På lördag talar Anna på S-kvinnor i Skånes årsmöte i Folkets hus i Helsingborg.

På fredagen den 18 mars är Anna Hedh i Malmö och har ett antal programpunkter inplanerade: besök på gränskontrollen i Hyllie, MIKA Malmö, diskussion med kommunalrådet Carina Nilsson, Crossroads och Mötesplats Otto.

* * *

Program

Torsdagen den 17 mars

18:00 – Samling för human flyktingpolitik – Folkets Hus, Malmö

Fredagen den 18 mars

10:00 –  Gränskontrollen i Hyllie
11:30 – MIKA Malmö
14:15 – Crossroads
15:00 – Diskussion med Carina Nilsson, kommunalråd med ansvar för vård och omsorg
16:00 – Mötesplats Otto

Lördagen den 19 mars

14:00 – Föreläsning om EU och Sveriges flyktingpolitik – Folkets hus, Helsingborg

* * *

Kontakt:

  • Anna Hedh finns tillgänglig för kommentarer på telefon
  • För information om programmet för fredagen den 18 mars:
    Karolin Högberg, politisk sekreterare Malmö stad
    telefon 0708 13 24 54
facebook Twitter Email