Svenska Socialdemokrater i Europaparlamentet (Soc&Dem) söker en informationshandläggare

Den svenska socialdemokratiska delegationen (Soc&Dem) i Europaparlamentet söker en informationshandläggare, med placering i Stockholm.

Som informationshandläggare ska du bistå de svenska socialdemokratiska europaparlamentarikerna med informations- och kommunikationsinsatser för att skapa ökad medvetenhet i Sverige om den socialdemokratiska partigruppen Soc&Dem.

Vi söker en god kommunikatör med känsla för politisk kommunikation och med erfarenhet av vårt arbete i Europaparlamentet.

Arbetsuppgifter:

  • Medierelationer/kontakt med journalister och andra relevanta aktörer.
  • Producera artiklar, pressmeddelanden och innehåll för sociala medier.
  • Bistå i planeringen och utförandet av lokala informationsevents i Sverige.

Du som söker har minst ett par års erfarenhet av kommunikationsarbete, inklusive god kunskap om eller erfarenhet av Europaparlamentet. Personliga egenskaper som god initiativförmåga, kreativitet, ansvarskännande och samarbetsförmåga förutsätts liksom ett intresse av EU. Självklart uttrycker du dig väl i tal och skrift, på såväl svenska som engelska. Franska är en fördel men inget krav. Du trivs i en flexibel arbetsmiljö med högt tempo. Vi utgår ifrån att du delar socialdemokratins värderingar.

Du kommer att vara en del av Socialdemokraternas kansli i Europaparlamentet med 21 anställda i Bryssel, men din arbetsplats är i Stockholm. Tjänsten inbegriper resor inom Sverige och till Europaparlamentets arbetsorter.

Tjänsten omfattar heltid med start så fort som möjligt. Anställningen sträcker sig till slutet av mandatperioden (juli 2024). Vi tillämpar provanställning.

TIDEN FÖR ANSÖKAN HAR GÅTT UT.

facebook Twitter Email