Gör praktik hos oss i Bryssel

Sök praktik hos Socialdemokraterna i Europaparlamentet i Bryssel för våren 2023

Är du redo att få inblick i och bidra till Socialdemokraternas arbete i Europaparlamentet? Då är du välkommen att skicka in din ansökan för praktik hos oss i vår!

Som praktikant hos den svenska socialdemokratiska delegationen får du tillfälle att lära dig mer om en av EU:s viktigaste institutioner – Europaparlamentet. Under din praktik får du möjlighet att bidra till Socialdemokraternas arbete i Europaparlamentet genom att följa kansliets arbete, delta vid ärendeberedning för utskottsmöten och omröstningar, ta fram talepunkter till våra ledamöter samt bistå i kansliets löpande arbete.

Praktiktjänsterna hos oss är ett ypperligt tillfälle att lära sig mer om socialdemokratin, politik och lagstiftning på EU-nivå.

Vem är du?

Vi söker dig som är samhällsintresserad och nyfiken på EU och politik. Lyft gärna fram i din ansökan om det finns särskilda frågor eller intresseområden som du har erfarenhet från eller vill fördjupa dig i under praktiken. Vi förutsätter att du delar Socialdemokraternas värderingar och vi ser gärna att du är engagerad i partiet. Det är möjligt att förena uppsatsskrivande med praktik hos oss.

Praktisk information om vårens praktik:

  • Praktiken pågår i fem månader, från mitten av februari till mitten av juli 2023.
  • Som praktikant får du en ersättning på 1500 euro/månad och det är möjligt att söka Erasmus-stipendium för praktik via ditt universitet. Vi kräver dock inte att man är inskriven på ett universitetsprogram för att söka praktikplatsen.
  • Arbetsort är Bryssel och den socialdemokratiska gruppen i Europaparlamentet, Soc&Dem, betalar tur- och returresa till Bryssel.

 

Tiden för ansökan har gått ut.

* * *

facebook Twitter Email