Vikarie sex månader hos Johan Danielsson

På grund av föräldraledighet söker vi en person som under sex månader kan stödja EU-parlamentariker Johan Danielsson och hela den svenska socialdemokratiska delegationen i framförallt transportfrågorna.

Som politiskt sakkunnig:

  • Bevakar du utskott och sessioner.
  • Analyserar förslag.
  • Tar fram underlag och förslag till ståndpunkter.
  • Är på alla sätt behjälplig för att underlätta EU-parlamentarikernas politiska arbete.

Det handlar både om avancerade politiska analyser och enklare administrativa göromål. Det är ett jobb med många bollar i luften och stundtals väldigt högt tempo i en intensiv internationell miljö.

Vi söker dig som har kunskap om EU-institutionerna i allmänhet och parlamentet i synnerhet, gärna med erfarenhet av att arbeta med transportpolitik på europeisk nivå. Kunskap och/eller erfarenhet av arbetsmarknadspolitik och fackliga frågor är meriterande. Du ska skriva bra, vara organiserad och har förmåga att snabbt sätta sig in i stora mängder komplicerade textunderlag. 

Eftersom Johan Danielsson är gruppledare för den socialdemokratiska gruppen i transportutskottet innebär tjänsten även att man bistår honom i denna roll att koordinera mellan andra europaparlamentariker i utskottet och mellan olika EU-institutioner.

Arbetsspråk är svenska och engelska. Franska och även andra EU-språk är ett plus. Tjänstgöringsort är Bryssel.

Vikariatet är mellan 1 april 2021 och 30 september 2021.

Sista ansökningsdagen

Vi vill ha din ansökan senast 31 januari. Urval och intervjuer sker löpande så skicka in din ansökan så snart som möjligt.

Ansökan mejlas till [email protected]

Frågor

Frågor besvaras av Johan Sjölander eller Petra Söderqvist (som är den du ska ersätta) på [email protected]

facebook Twitter Email