Tunga utskott för S-ledamöter i Europaparlamentet

De svenska socialdemokraterna tar tillsammans plats i flera av Europaparlamentets allra tyngsta utskott. Förutom utskottet för industri, forskning och energifrågor tar svenska S-ledamöter även plats i bland annat jämställdhetsutskottet, miljöutskottet, utskottet för transport, utskottet för regional utveckling samt utskottet för medborgerliga fri- och rättigheter.

– Vi gick till val på att arbeta för demokrati, fler jobb och rättvisa villkor, ett hållbart Europa och inte minst för ökad jämställdhet och jämlikhet. De utskott vi  har valt speglar det vi lovade väljarna i valet.

Det säger Heléne Fritzon, delegationsledare för de svenska socialdemokraterna i Europaparlamentet och vice ordförande i parlamentets socialdemokratiska partigrupp, Soc&Dem.

– Jag ser fram emot arbetet under den kommande mandatperioden. Tillsammans bildar vi S-ledamöter ett starkt lag som kan stå upp  för EU:s grundläggande värderingar och värna rättvisa villkor för löntagare i Sverige och i Europa, tillägger hon.

Se nedan respektive ledamots utskott.

Heléne Fritzon – ledamot i jämställdhetsutskottet (FEMM) samt i utskottet för kultur och utbildning (CULT) och utskottet för  industri, forskning och energifrågor (ITRE).

Johan Danielsson – ledamot i utskottet för transport och turism (TRAN) och i sysselsättningsutskottet (EMPL).

Jytte Guteland – ledamot i miljöutskottet (ENVI) och i utrikesutskottet (AFET).

Erik Bergkvist – ledamot i utskottet för regional utveckling (REGI) och i budgetutskottet (BUDG).

Evin Incir – ledamot i utskottet för medborgerliga fri- och rättigheter (LIBE) och i utskottet för utvecklingsfrågor (DEVE).

*****

Presskontakt
Sigrid Bøe, presschef​
Mobil: +32 471 79 01 76
E-post: ​[email protected]

facebook Twitter Email