Svenska Socialdemokrater i Europaparlamentet söker en pressekreterare

Vill du jobba för ett mer demokratiskt och jämlikt Europa?

Svenska Socialdemokrater i Europaparlamentet söker en pressekreterare som ska arbeta med att kommunicera vår ledamot Evin Incirs uppdrag. Hon är särskilt aktiv i frågor som rör demokrati, medborgerliga fri- och rättigheter, HBTQI, mäns väld mot kvinnor, utrikespolitik och global utveckling.

Som pressekreterare är du med och prioriterar, planerar och genomför informations- och kommunikationsinsatser för att föra ut socialdemokratisk EU-politik.

Vi söker en god kommunikatör med nyhetsnäsa, driven skribent och med känsla för politisk kommunikation.

Arbetsuppgifter:

– Ta initiativ till, planera och genomföra medieutspel.

– Ansvara för medierelationer och kontakter med journalister och andra relevanta aktörer.

– Producera artiklar, pressmeddelanden, talepunkter och innehåll för sociala medier.

– Kontinuerlig omvärldsbevakning och att anordna utåtriktade aktiviteter.

– Ansvara för vissa administrativa uppgifter på kontoret tillsammans med kollegor.

Du som söker har ett par års erfarenhet av kommunikationsarbete och har gärna en examen inom journalistik, mediekommunikation eller motsvarande. Vi förväntar oss att du har erfarenhet av att arbeta med de digitala verktygen i Adobe Creative Cloud.

Personliga egenskaper som stor flexibilitet, god samarbetsförmåga, kreativitet och initiativ- och ansvarstagande förutsätts liksom ett intresse för politik och EU-relaterade frågor. Självklart uttrycker du dig väl i tal och skrift, på såväl svenska som engelska. Du trivs i en flexibel och internationell arbetsmiljö med högt tempo och oregelbundna arbetstider. Vi utgår ifrån att du delar socialdemokratins värderingar.

Tjänsten är placerad i Bryssel och innebär vissa resor till Strasbourg och Sverige. Anställningen omfattar heltid, med start så fort som möjligt, och sträcker sig till slutet av mandatperioden (juni 2024). Vi tillämpar provanställning.

Har du frågor om tjänsten kan du kontakta kanslichef Per Hilmersson (mobil: +32 474 56 74 26, e-post [email protected]), presschef Jens Ohlsson (mobil: +32 471 79 01 76, e-post: [email protected]), eller samordnare på Evin Incirs kontor Edith Permén (mobil: +32 474 70 31 99, e-post: [email protected]).

Välkommen med din ansökan (personligt brev och CV) senast den 14 augusti till: [email protected].

facebook Twitter Email