Sök praktik hos Socialdemokraterna i Europaparlamentet i Bryssel våren 2022

Är du redo att få inblick i och bidra till Socialdemokraternas arbete i Europaparlamentet? Då är du välkommen att skicka in din ansökan för praktik hos oss i vår!

Som praktikant hos den svenska socialdemokratiska delegationen får du tillfället att lära dig mer om en av EU:s viktigaste institutioner – Europaparlamentet. Under din praktik får du möjlighet att bidra till Socialdemokraternas arbete i Europaparlamentet genom att följa kansliets arbete, delta vid ärendeberedning för utskottsmöten och omröstningar, ta fram talepunkter för våra ledamöter samt bistå i kansliets löpande arbete.

Praktiktjänsterna hos oss är ett ypperligt tillfälle att lära sig mer om socialdemokratin, politik och lagstiftning på EU-nivå.

Vem är du?

Vi söker dig som är samhällsintresserad, intresserad av EU och politik. Det är önskvärt om du har en särskild fråga eller ett område som du är intresserad av eller har förkunskaper om som du under praktiken kan arbeta självständigt med på EU-nivå. Således är det möjligt att förena uppsatsskrivande med praktik hos oss. Vi förutsätter att du delar Socialdemokraternas värderingar.

Information om vårens praktik

Praktiken pågår i 5 månader, från mitten av februari till mitten av juli 2022. Som praktikant får du en ersättning på 1350 euro och det är även möjligt att söka Erasmus-stipendium för praktik via ditt universitet.

Arbetsort: Bryssel

Resa till arbetsorten: Tur- & returresa till Bryssel betalas av den socialdemokratiska gruppen i Europaparlamentet

Frågor och ansökningar

Hör av dig till Josefine Karlsson.
Ansökan skickas senast den 29 oktober [email protected].

* * *

facebook Twitter Email