Sök praktik hos Socialdemokraterna i Europaparlamentet i Bryssel för hösten 2023

Är du redo att få inblick i och bidra till Socialdemokraternas arbete i Europaparlamentet? Då är du välkommen att skicka in din ansökan för praktik hos oss i höst!

Som praktikant hos den svenska socialdemokratiska delegationen får du tillfälle att lära dig mer om en av EU:s viktigaste institutioner – Europaparlamentet. Under din praktik får du möjlighet att bidra till Socialdemokraternas arbete i Europaparlamentet genom att följa kansliets arbete, delta vid ärendeberedning för utskottsmöten och omröstningar, ta fram talepunkter till våra ledamöter samt bistå i kansliets löpande arbete.

Praktiktjänsterna hos oss är ett ypperligt tillfälle att lära sig mer om socialdemokratin, politik och lagstiftning på EU-nivå.

Vem är du?

Vi söker dig som är samhällsintresserad och nyfiken på EU och politik. Du bör ha mycket goda kunskaper i svenska och engelska. Lyft gärna fram i din ansökan om det finns särskilda frågor eller intresseområden som du har erfarenhet från eller vill fördjupa dig i under praktiken. Vi förutsätter att du delar Socialdemokraternas värderingar och vi ser gärna att du är engagerad i partiet.

Praktisk information om höstens praktik:

  • Praktiken pågår i fem månader, från mitten av september till mitten av februari 2024
  • Som praktikant får du en ersättning på 1500 euro/månad och det är möjligt att söka Erasmus-stipendium för praktik via ditt universitet. Vi kräver dock inte att man är inskriven på ett universitetsprogram för att söka praktikplatsen.
  • Arbetsort är Bryssel och den socialdemokratiska gruppen i Europaparlamentet, Soc&Dem, betalar tur- och returresa till Bryssel.

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev till Josefine Karlsson. Sista ansökningsdag är den 30 april.

Om du har frågor går det fint att kontakta Josefine Karlsson.

facebook Twitter Email