Sök praktik hos Socialdemokraterna i Europaparlamentet i Bryssel för hösten 2021

Är du redo att få inblick i och bidra till Socialdemokraternas arbete i Europaparlamentet? Då är du välkommen att skicka in din ansökan för praktik hos oss i höst!

Som praktikant hos den Socialdemokratiska delegationen får du möjligheten att förstå en av EU:s viktigaste institutioner – Europaparlamentet. Under din praktik får du möjlighet att bidra till Socialdemokraternas arbete i Europaparlamentet genom att följa kansliets arbete, delta vid ärendeberedning för utskottsmöten och omröstningar, ta fram talepunkter för våra politiker inför möten samt bistå i kansliets löpande arbete.

Praktiktjänsterna hos oss är ett ypperligt tillfälle att lära sig mer om socialdemokrati, politik och lagstiftning på EU-nivå.

Vem är du?

Vi söker dig som är samhällsintresserad, intresserad av EU och politik. Det är önskvärt om du har en särskild fråga eller ett område som du är intresserad av eller har förkunskaper som du under praktiken kan arbeta självständigt med på EU-nivå. Således är det möjligt att förena uppsatsskrivande med praktik hos oss. Vi förutsätter att du delar Socialdemokraternas värderingar.

Information om höstens praktik:

Praktiken pågår 5 månader från september 2021 till januari 2022. Som praktikant får du en ersättning på 1350 euro och det är även möjligt att söka Erasmus stipendium för praktik via ditt universitet. Arbetsort är Bryssel och den socialdemokratiska gruppen i Europaparlamentet, Soc&Dem, betalar tur&retur resa till Bryssel.

Frågor och ansökningar skickas senast den 9:e maj till [email protected].

* * *

facebook Twitter Email