Socialdemokraterna i Europaparlamentet söker presschef med placering i Bryssel

Vill du jobba för ett mer jämlikt och grönt Europa? De svenska Socialdemokraternas politik handlar om att skapa fler och tryggare jobb, investera för ett hållbart klimat, arbeta för global rättvisa och ökad jämställdhet och jämlikhet för alla.

Som presschef ska du leda, planera och prioritera delegationens informations- och kommunikationsinsatser för att föra ut den socialdemokratiska europapolitiken. Du ska ansvara för och tillhandahålla stöd i pressfrågor till de fem socialdemokratiska europaparlamentarikerna Heléne Fritzon, Johan Danielsson, Jytte Guteland, Erik Bergkvist och Evin Incir.

Arbetsuppgifter:

  • Samordna och ansvara för strategi för informations- och kommunikationsverksamheten.
  • Ta initiativ till och planera medieutspel.
  • Ansvara för  medierelationer/kontakt med journalister och andra relevanta aktörer.
  • Producera artiklar/pressmeddelanden/talepunkter/infografik/innehåll för sociala medier.
  • I arbetet ingår även att anordna informationsaktiviteter/seminarier och ansvara för ledamöternas hemsidor, bidra till deras kommunikation via nyhetsbrev och sociala medier och sköta omvärldsbevakning mm.

Vi ser gärna att du har gedigen erfarenhet av såväl kommunikation som politik. Utbildningskrav är journalist- eller annan informationsutbildning eller erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Personliga egenskaper som god initiativförmåga, kreativitet, ansvarskännande och god samarbetsförmåga förutsätts liksom kunskap om EU. Självklart uttrycker du dig väl i tal och skrift, på såväl svenska som engelska. Franskakunskaper är meriterande. Du trivs i en flexibel arbetsmiljö med högt tempo. Vi utgår ifrån att du delar socialdemokratins värderingar.

Tjänsten omfattar heltid med start så snart som möjligt och är tidsbunden till mandatperiodens slut 2024 (6 månaders provtjänstgöring).

Har du frågor kan du kontakta Eva-Lena Kapanen på:
Telefon: +32 477 46 87 53
E-post: [email protected]

Välkommen med din ansökan senast den 25 oktober till kanslichef Eva-Lena Kapanen via mailadressen ovan.

* * *

facebook Twitter Email