De fem svenska S-ledamöterna i Europaparlamentet

S i Europaparlamentet söker: politiskt sakkunnig / placering i Bryssel

Spännande jobb hos Socialdemokraterna i Europaparlamentet. Jobbet på kansliet erbjuder en spännande och kreativ miljö i en internationell omgivning. Sök nu!

Som politiskt sakkunnig ska du tillhandahålla stöd till de socialdemokratiska Europaparlamentarikerna så att de kan fullfölja sina uppdrag. Arbetsuppgifterna omfattar bland annat utskottsbevakning, att förbereda underlag till ändringsförslag, tal, artiklar, rapporter och insamling av information. Arbetet innebär också kontakter med andra EU-institutioner och med partiet på hemmaplan. I arbetsuppgifterna ingår även ansvar för gemensamma uppdrag inom kansliet och täta kontakter och samarbete med kanslier för de olika utskotten i parlamentet.

Den lediga tjänsten innebär att du främst kommer att arbeta med utskottet för regional utveckling och utskottet för jordbruk och landsbygdens utveckling.

Vi söker dig som har lätt att uttrycka dig både muntligt och skriftligt, vana vid och/eller kännedom om att arbeta i en politisk miljö och med respektive politikområde. Meriterande om du har erfarenhet av frågor rörande regional och landsbygdsutveckling. Vidare bör du vara stresstålig och kunna arbeta fokuserat i ett stundtals mycket högt tempo. Vi ser gärna att du har erfarenhet av politiskt kommunikationsarbete och vana att producera artiklar, pressmeddelanden och talepunkter. Du bör ha en akademisk examen eller yrkeserfarenhet som ger likvärdiga kvalifikationer. Arbetsspråket är svenska men du måste ha goda kunskaper i engelska och gärna franska. Vi utgår från att du delar arbetarrörelsens värderingar.

Vår delegation strävar efter att vara fri från diskriminering och ge lika möjligheter för alla.

Tjänsten omfattar heltid med start så snart som möjligt fram till mandatperioden slut juli 2019 (6 månaders provtjänstgöring).

Har du frågor kontakta:
Kanslichef Eva-Lena Kapanen på telefon +32 477 46 87 53 eller
Facklig representant Petra Söderqvist på telefon +32 487 27 83 83

Välkommen med din ansökan senast den 14 februari till kanslichef Eva-Lena Kapanen.
E-postadress: evalena.kapanen@ep.europa.eu

De fem svenska S-ledamöterna i Europaparlamentet
Socialdemokraternas ledamöter i Europaparlamentet – från vänster – Jens Nilsson, Anna Hedh, Olle Ludvigsson, Marita Ulvskog och Jytte Guteland.
facebook Twitter Email