Heléne Fritzon i Europaparlamentet

ANSÖKNINGSTIDEN HAR GÅTT UT: Är du Heléne Fritzons nya pressekreterare?

Vill du se resultat för ett grönt och jämställt Europa och är du en fena på att få ut politiska budskap i media och sociala medier? Då ska du söka jobbet som pressekreterare till Socialdemokraternas delegationsledare Heléne Fritzon i EU-parlamentet.

Att jobba på Socialdemokraternas kansli i Europaparlamentet erbjuder en spännande och kreativ miljö i en internationell omgivning. Som pressekreterare ska du leda, planera och prioritera informations- och kommunikationsinsatser för att föra ut den socialdemokratiska Europapolitiken. Tjänsten är placerad vid det Socialdemokratiska kansliet i Europaparlamentet i Bryssel med särskild inriktning att stödja EU-parlamentariker och delegationsledare Heléne Fritzon.

Heléne Fritzon var Socialdemokraternas toppnamn i valet till EU-parlamentet 2019. Hon har haft ledande uppdrag inom politiken under många år på flera olika nivåer: lokalt som kommunalråd, nationellt inom dåvarande SKL och också som statsråd. I EU-parlamentet är hon delegationsledare för de svenska socialdemokraterna, vice ordförande i den europeiska socialdemokratiska gruppen samt sitter i jämställdhetsutskottet (FEMM), utskottet för sysselsättning och sociala frågor (EMPL) och kulturutskottet (CULT). Heléne Fritzon är också ledamot i Socialdemokraternas partistyrelse och verkställande utskott.

Heléne Fritzon vill se resultat för ett grönt och jämställt Europa. På hennes bord ligger just nu EU:s jämställdhetsstrategi, social rättvisa/sociala pelaren, vaccin och hälsofrågor samt återhämtningen efter corona. Att vara hennes pressekreterare innebär att ge stöd till en mycket erfaren politisk ledare i en miljö med högt tempo, stort eget ansvar, goda möjligheter till kreativt nytänkande, raka rör och en hel del skratt.

Arbetsuppgifter

  • Samordna och ansvara för strategi för informations- och kommunikationsverksamheten.
  • Ta initiativ till, planera, förbereda och ge stöd och råd inför medieutspel.
  • Ansvara för medierelationer/kontakt med journalister och andra relevanta aktörer.
  • Producera debattartiklar/pressmeddelanden/talepunkter/innehåll för sociala medier.
  • Anordna informationsaktiviteter/seminarier och sköta omvärldsbevakning med mera.
  • Hålla löpande kontakt och kommunikativa samarbeten med kollegor och politiker i regeringskansliet, riksdagen, Skånes partidistrikt och The Socialists and Democrats Group (den socialdemokratiska gruppen i EU-parlamentet).

Vi söker dig som har gedigen erfarenhet av såväl kommunikation och mediekontakter som politik. Personliga egenskaper som bra initiativförmåga, kreativitet, ansvarskännande och god samarbetsförmåga förutsätts liksom kunskap om EU. Goda upparbetade kontakter med media är ett krav. Att kunna läsa av mediedramaturgin och ligga steget före i samhällsdebatten är mycket önskvärt. Självklart uttrycker du dig väl i tal och skrift, på såväl svenska som engelska. Franskakunskaper är meriterande. Du trivs i en flexibel arbetsmiljö med högt tempo. Vi utgår ifrån att du delar socialdemokratins värderingar.

Tjänsten omfattar heltid med start så snart som möjligt och är tidsbunden till mandatperiodens slut 30 juni 2024 (6 månaders provtjänstgöring).

* * *

Ansökningstiden har gått ut.

* * *

facebook Twitter Email