Oro och kritik inför den kommande rumänska folkomröstningen

S-ledamöterna Marita Ulvskog och Anna Hedh är oroade inför den rumänska folkomröstningen som hålls i helgen, där man ska ta ställning till att lagstifta om förbud mot samkönade äktenskap.
GayFest i Bukarest 2006.
GayFest i Bukarest 2006. Foto: Stefan Botez

– Det är mycket oroande att rumänska regeringen väljer att anordna folkomröstning som riskerar att inskränka minoriteters rättigheter, säger Marita Ulvskog i DN om Rumäniens folkomröstning den 6-7/10 om att lagstifta om förbud mot samkönade äktenskap.

Det är ett grovt övertramp på våra gemensamma värderingar om en likvärdig demokrati med lika rättigheter för alla. Socialdemokraterna i Europaparlamentet jobbar hårt för att stoppa den rumänska regeringens orättvisa förslag och fördömer denna antidemokratiska utveckling samt tar ställning för hbtq-minoriteter i alla länder.

– Vad som gör mig både besviken och samtidigt rosenrasande är att den rumänska socialdemokratiska regeringen stillatigande ser på, säger Anna Hedh på SVT Opinion.

Socialdemokrater för hårda och tydliga samtal med både den rumänska regeringen samt de rumänska S-ledamöterna och kräver ett stopp på denna attack på demokratin och HBTQ-minoriteten.

Läs mer här

 

Följ frågan och vårt arbete här

facebook Twitter Email