Ny tung roll för Johan Danielsson (S) i EU:s transportutskott

Europaparlamentariker Johan Danielsson (S) valdes på onsdagen till den stora socialdemokratiska partigruppens samordnare i Europaparlamentets transportutskott.

– Det är ett tufft uppdrag. Dagens verklighet kräver att transportsektorn ställer om och blir mer hållbar, både socialt och miljömässigt. Mina prioriteringar är därför fackliga rättigheter, klimat och miljö samt jämställdhet, säger Johan Danielsson.

I sin nya roll som samordnare får han ansvar för att leda de socialdemokratiska ledamöterna i transportutskottet och för att representera gruppen i förhandlingar med de andra politiska grupperna.

Redan i morgon, torsdag, ska transportutskottet ta ställning till det fortsatta arbetet med den för Sverige så viktiga lagstiftningen om skärpta regler för vägtransportsektorn – det så kallade vägpaketet eller mobilitetspaketet.

– Det är mycket som står på spel och jag kommer att göra allt för att arbetet ska kunna slutföras. Situationen på våra vägar är ohållbar – vi måste ha nya regler för schyssta villkor. Annars har vi ingen transportnäring kvar i Sverige om några år.

I och med att Johan Danielsson tillträder som samordnare lämnar han posten som vice ordförande i transportutskottet, då regelverket inte tillåter att en ledamot innehar två ledande poster i utskottet samtidigt.

* * *

Sigrid Bøe, presschef
Mobil: +32 471 79 01 76
E-post: [email protected]

facebook Twitter Email