Hjälp Johan Danielsson driva löntagarfrågorna i EU

Vi söker en politiskt sakkunnig som kan stötta Europaparlamentariker Johan Danielsson och hela den svenska socialdemokratiska delegationen i arbetet med framförallt arbetsmarknads-, sysselsättning och sociala frågor och inte minst i arbetet med arbetsmiljöfrågor.

Som politiskt sakkunnig:

  • Bevakar du utskott och sessioner.
  • Analyserar förslag.
  • Tar fram förslag till ståndpunkter.
  • Är du på alla sätt behjälplig för att underlätta EU-parlamentarikernas politiska arbete.

Det handlar både om avancerade politiska analyser och enklare administrativa göromål. Det är ett arbete med många bollar i luften, stundtals väldigt högt tempo i en intensiv internationell miljö.

Du måste vara förmögen att själv snabbt ta fram underlag samt att bygga nätverk bland strategiska aktörer på fältet. Det är viktigt att du uttrycker dig väl i skrift samt har förmåga att snabbt sätta dig in i stora mängder komplicerade textunderlag, både på svenska och engelska.

Eftersom vi står för ett löntagarperspektiv i EU-politiken är god kunskap om, och erfarenhet från, svensk och internationell fackföreningsrörelse ett stort plus. Vi ser gärna att du har ett utpräglat kommunikativt tänk och förmåga att göra EU-politiken begriplig för vanliga väljare hemma i Sverige.

Arbetsspråk är svenska och engelska. Franska och även andra EU-språk är ett plus. Tjänstgöringsort är Bryssel.

Sista ansökningsdagen

Vi vill ha din ansökan senast 19 januari. Urval och intervjuer sker löpande så skicka in din ansökan så snart som möjligt.

Ansökan mejlas till [email protected]

Frågor

Frågor besvaras av Johan Sjölander eller Linnea Magro på [email protected]

 

facebook Twitter Email