En förebild inom politiken

- Det är med stor förståelse och respekt jag tar emot nyheten att Margot Wallström har bestämt sig för att lämna sin post och få mer tid för familjen. Hon kommer dock alltid att vara en förebild inom politiken, inte minst för hennes insatser på såväl internationell som EU-nivå.

Det säger Europaparlamentariker Heléne Fritzon (S) efter fredagens besked om att utrikesminister Margot Wallström lämnar sitt uppdrag.

– Som regeringskollega var hon alltid ett stöd och hennes internationella arbete för demokrati, fred och inte minst kvinnors rättigheter i världen är ett föredöme för oss alla, säger Heléne Fritzon.

Margot Wallström var under två perioder Sveriges EU-kommissionär. Mellan åren 1999 och 2004 med ansvar för miljöfrågorna och från 2004 till 2010 som förste vice ordförande i kommissionen.

– Jag ser fram emot att som Europaparlamentariker föra vidare de visioner om kvinnors rättmätiga inflytande i samhället och det viktiga klimatarbete som Margot Wallström så framgångsrikt har drivit, säger Heléne Fritzon.

* * *

facebook Twitter Email