Praktisera hos Socialdemokraterna i Europaparlamentet

Praktisera hos de Svenska Socialdemokraterna i Europaparlamentet i Bryssel under hösten 2017

Svenska Socialdemokrater i Europaparlamentet tar varje termin emot en eller två praktikanter. Praktiken kan vara en del av din högskoleutbildning eller ingå som kompetensutveckling där du idag är anställd.

Den svenska socialdemokratiska delegationen i Europaparlamentet består av fem ledamöter: Marita Ulvskog, Olle Ludvigsson, Jytte Guteland, Anna Hedh och Jens Nilsson. Vi erbjuder en lärorik och spännande praktik där du blir en del av vårt kansli som består av 15 medarbetare.

Du kommer under din praktiktid att delta i vårt dagliga politiska arbete i Europaparlamentet. Arbetsuppgifterna innebär bland annat att följa arbetet i olika utskott, förbereda lagstiftningsärenden, ta fram beslutsunderlag, skriva artiklar, pressmeddelanden samt administrativa uppgifter. En av de politiskt sakkunniga på kansliet kommer att vara din handledare tillsammans med kanslichefen. Praktiken anpassas individuellt i samråd med dig och din handledare.

Vi ser gärna att du är en ansvarsfull, flexibel och noggrann person. Arbetsspråken är svenska och engelska. Det är meriterande om du har intresse och kunskap om EU, samt engagemang från civilsamhället. Har du erfarenhet av arbete med pressfrågor, kommunikation och sociala medier är det också meriterande.

Praktiken är betald med början den 28 augusti fram till 21 december. Betalning utgår genom ett stipendium på 1.300 euro/mån. Praktikanten ordnar själv sitt boende i Bryssel.

Ska du praktisera hos oss ska du dela arbetarrörelsens värderingar.

Är du intresserad vill vi ha din ansökan med personligt brev och CV så snart som möjligt eller senast 16 april via e-post till kanslichef [email protected], [email protected] och [email protected] (fackliga representanter).

För mera information om praktik hos de Svenska Socialdemokraterna i Europaparlamentet, kontakta Eva-Lena Kapanen:

Telefon: +32 22 83 8443

Mobil: + 32 477 46 8753

facebook Twitter Email