Praktik i Bryssel hösten 2018

Praktik hos Svenska Socialdemokrater i Europaparlamentet.

Svenska Socialdemokrater i Europaparlamentet tar varje termin emot  två praktikanter. Praktiken kan till exempel vara en del av din högskoleutbildning eller ingå som kompetensutveckling där du idag är anställd.

Den svenska socialdemokratiska delegationen i Europaparlamentet består av fem ledamöter: Marita Ulvskog, Olle Ludvigsson, Jytte Guteland, Anna Hedh och Aleksander Gabelic. På kansliet är vi 15 medarbetare.

Du kommer under din praktiktid att ta del av vårt dagliga politiska arbete i Europaparlamentet. Praktiken anpassas individuellt i samråd med dig och din handledare på vårt kansli. Syftet med praktiken är att få en överblick av arbetet i Europaparlamentet och att ta del av det dagliga arbetet. En av de politiskt sakkunniga på kansliet kommer att vara din handledare tillsammans med kanslichefen under praktiken.

Arbetsuppgifterna innebär bland annat:

  • Följa arbetet i något eller några utskott, ta fram underlag inför beslut, skriva underlag till artiklar, ändringsförslag och pressmeddelanden samt lättare administrativa uppgifter.

Praktiken är betald med början den 27 augusti till 21 december. Betalning utgår genom ett stipendium på 1.300 euro/mån. Praktikanten ordnar själv sitt boende i  Bryssel.

Ska du praktisera hos oss ska du naturligtvis dela arbetarrörelsens värderingar.

Arbetsspråket är svenska men du måste behärska engelska i tal och skrift. Har du erfarenhet eller intresse för frågor rörande internationell handel och utrikespolitik eller ekonomi- och budgetfrågor och av arbete med pressfrågor, kommunikation och sociala medier är det meriterande.

Är du intresserad vill vi ha din ansökan med personligt brev och CV så snart som möjligt eller senast 13 maj via e-post till kanslichef [email protected], och [email protected] (facklig representant).

För mera information kontakta Eva-Lena Kapanen:
Telefon +32 2 283 8443
Mobil + 32 477 46 87 53

facebook Twitter Email