Marita Ulvskog (S) och Jens Nilsson (S) bjuder in till presskonferens tillsammans med Svensk Pilotförening om den pågågende flygkonflikten

Med anledning av den nuvarande konflikten vid Norwegian och med anledning av de allt fler alarmerande rapporter kring de anställdas villkor och förhållanden i flygbranschen bjuder Socialdemokraterna i Europaparlamentet tillsammans med Svensk Pilotförening in till presskonferens.

Deltar på presskonferens gör Marita Ulvskog (S) och Jens Nilsson (S) tillsammans med Martin Lindgren, ordförande i svensk pilotförening.

Den pågående pilotstrejken vid Norwegian handlar om piloters anställningstrygghet. Allt fler piloter i Europa hamnar i otrygga anställningsformer via bemanningsföretag eller som falska egenföretagare. Framförallt lågprisbolag utnyttjar kryphål i lagstiftningen och via avancerade upplägg anlitas piloter som falska egenföretagare genom förmedlingsföretag som registreras i länder med, för ägarna, gynnsam lagstiftning när det kommer till skatter och arbetsrättslig lagstiftning.

Under presskonferensen kommer Marita Ulvskog (S), tf. ordförande i Europaparlamentets arbetsmarknadsutskott och Jens Nilsson (S), ledamot i Europaparlamentets trafikutskott att presentera sina förslag för att stärka anställningstryggheten och jämna ut konkurrenssituationen i europeisk luftfart.

Var? Svensk Pilotförenings kansli. Wallingatan 44A, Stockholm
När
? Fredag 6 mars kl. 14.00
Hur
? Anmälan sker till SPF Presskoordinator Rebecca Rosenvinge
Epost: [email protected]
Mobiltelefon: 070 ? 610 99 43

För kontakt med Marita Ulvskog och Jens Nilsson
Sören Juvas, kommunikationsombudsman
Epost: [email protected]
Mobiltelefon: 076- 775 16 53

 

 

* * *

facebook Twitter Email